Saturday, July 18, 2009

bright lights, new york city!


vakar bija tāda diena, ka pilnīgi varētu to nosaukt par "a perfect riga-afternoon". biju pirmo reizi uzvilkusi savu retro kleitiņu, saprišinājusi matiņus tā lai viņi būtu lielāki un kuplāki kā parasti, paņēmusi savu jauno [mammas veco] somu.
satiku elīzu, pasēdējām jaunā franču kafejnīcā vecrīgā, kur kādreiz bijusi kafejnīca "sirdsmīļā". sēdējām ārā pagalmā, kur bija izlikti trīs mazi galdiņi. apakšā bija bruģis, gar sienām vijās visādas zāles un efejas un apkārt skraida mazi kaķēni. saulīte spīdēja, es dzēru melnu kafiju, bet elīza ēda tādu perfektu mazu franču kūciņu- groziņu ar daudz zemenītēm.
vēlāk es aizgāju apskatīt negatīvus foto salonā. šoreiz tur bija nebija parastais darbinieks, bet tas, kurš strādā olimpijas salonā. nu, jebkurā gadījumā, šī bija ļoti dīvaina filmiņa, daudz bija tukšu kadru un bildes bija vai nu ļoti izdevušās, vai ļoti neizdevušās.
lai nosistu pusotru stundu, kas bija jāgaida, līdz es varētu saņemt bildes, es devos uz svešvalodu bibliotēku. palasīju, atradu kādas miljons grāmatas, kuras gribētu izņemt, bet somas ietilpības dēļ izņēmu tikai trīs. sapratu, ka diezgan dīvaini cilvēki tur apgrozās, viens vīrietis atnesa pāris grāmatas, kuras viņš bija izņēmis pirms trīs gadiem un aizmirsis atdot, vēl pāris mājās kaut kur mētājoties, jāatrod. viena sieviete you tube skatījās video "how to clean your soul" un pēc tam ar acīm ciet sēdēja rokas salikusi, it kā lūgtu dievu. bet man tur ļoti patīk, atgādina vasaru un lietainu laiku.
vēl uzzināju, ka nākamgad laimīgajiem, kuri šeit paliks būs lieliskā iespēja iet uz baltijas pērli (10-20 septembris), kur būs lieliskas vecas holivudas filmas, un arī odrijas hepbernas retrospekcija.
pēc tam izņēmu bildes, aizgāju uz kino ksunī, kur sēdēju pilnīgi viena zālē. tas gan bija diezgan dīvaini. pēc tam braucu mājās, brītiņu padomājot par visiem tiem, kuri tagad sēž kādā zāles pleķī salacgrīvā, dzerot alu.
nākamgad šī vairs nebūs mana pilsēta, tā kā priecājieties un gaidiet to "perfect riga afternoon".

2 comments:

  1. jā, mierīga diena. bet izklausās interesanta.
    salacgrīvas festivās jau sāk atgādināt baltic beach party,jo to grupu dēļ bija daudz galīgi neforšu cilvēku, bet nu visiem jau gribas nopelnīt.

    ReplyDelete
  2. jā, tieši diskutēju par šito pašu, ka organizatori positivusā domā par naudas pelnīšanu vairāk kā "pozitīvajām emocijām".

    žēl gan, ka nokavēju BBP.. SAD!

    ReplyDelete