Saturday, November 21, 2009

dienas nr.74-78


SALUT!
tātad, otrdien skola jauki sākās 9.00. diena bija silta, lai gan ne īpaši saulaina un kā jau otrdienās diena sākās ar lielisko histoire-géographie ar lielisko m. darnaud (misjē darno). mēs tagad mācāmies par lielbritāniju un mēs arī taisījām tādu karti, tas viss man lika iedomāties par irēnu, kura tagad sēž lielajā uz kartes sarkanajā punktā- glāzgovā.
pēcpusdienā bioloģijā mums izdalīja kontroldarbus, kur es nopelnīju 8 (atceries: frančiem ir 20 baļļu sistēma!), kas nav nemaz tik slikti, ņemot vērā, ka tā ir bioloģija, ka tā ir bioloģija franču valodā.
uzzināju arī, ka vakarā mums ar kino klasi ir paredzēts "izgājiens", kur kāds pazīstams franču kinorežisors pasniegs lekciju. alain cavalier bija tas režisors, kurš galīgi nebija sagatavojies. noskatījāmies divas viņa īsfilmas, viņš atbildēja uz jautājumiem, bet nekas īpašs nebija. pēc tam pulkstens bija jau astoņi, es biju pārgurusi un izdomāju, ka uz filmu, par kuru būtu arī vēl papildus jāpiemaksā 6 euro, nepalikšu.

trešdienā atgriezāmies baseinā, mums šoreiz foršā skolotāja vietā bija aizvietotāja. stulbi bija tas, ka tagad pirmajā nodarbībā mums bija arī jāpeld uz atzīmi un daudzi, ieskaitot, protams, mani nenopeldēja tik labi, cik būtu varējuši, bet tas, nu, tā.
pēcpusdienā man bija kino klase, kas bija forši.
pēc tam atnācu mājās, aizbraucu uz monoprix, lai nopirktu ophélie mazu dāvaniņu no manis un marie, tā kā viņai nākamajā dienā bija dzimšanas diena. nopirku Milka adventes kalendāru, jo kaut kādu ne ļoti saprotamu iemeslu dēļ, visi te vienkārši mīl to šokolādi. domāju, ka tas tikai tādēļ, jo viņiem šeit nav Fazer šokolādes..

ceturdienā- vakarā atkal uz kino ar kinoklasi. tāda diezgan garlaicīga dokumentālā filma. ā, un pēcpusdienā slēdza visas 10. klases skolā un vienu 11. cūku gripas dēļ.

piektdien jau no paša rīta visi tikai runāja par cūku gripu un vai tikai neaizslēgs arī mūsu klasi, jo mums jau bija seši trūkstoši cilvēki. visi tik daudz par to runā, tev skolotāji rokās stumj kaut kādas anketas par vakcīnām, ka sākas tāda mazliet paranoja, ja, nu, tu arī noķer to gripu kaut kā.
bet anketās, kuras mums izdalīja par vakcīnām, pilnīgi visi mani klasesbiedri atķeksēja, ka negrib vakcinēties.
pie māsiņas bija divu stundu rindas visu slimo dēļ un pēc septītās stundas mums izdalīja mazas lapiņas, kur tika paziņots, ka līdz nākamai piektdienai visa camille vernet skola ir slēgta sakarā ar uzliesmojošo cūku gripas epidēmiju. visi skolēni tik nenormāli priecīgi klaigāja un lēkāja pie camille vernet.
pēc tam ar diviem klasesbiedriem, pauline un gregoire, aizgājām uz kaut kādu bāriņu, kuru jau biju pirms kāda laika noskatījusi, bet nebiju apciemojusi, mazliet nosvinēt viņu draudzenes sāras dzimšanas dienu. bija diezgan forši, dabūju parunāties ar abiem un abi ir diezgan sakarīgi.
vakarā benoit aizbrauca uz lyon, mēs ar marie uztaisījām gratin. parunājām, es piezvanīju saviem vecākiem.
šovakar būs lielā mājas atvadu balle, pēc kuras ir paredzams, ka tas procents, kuri vēl nebija saslimuši skolā, tagad saslims ar gripu. brauksim iepirkt pa dienu alcool-u lielos kvantumos.
au revoir, mīlīši!

No comments:

Post a Comment